lördag 29 oktober 2011

Julkorg klädd i Reprint


Julen närmar sig och jag får helt enkelt inte nog av varken julalster eller designarket Reprint.

Basen till korgen är klippt ur vit cardstock. Kortsidorna är 6 cm breda, långsidorna 15,5 cm och korgens höjd är 21 cm (innan stansning).

Insidan är klädd med Reprints ”Friends” . Jag har försökt att klippa remsorna så att mönstret skall hänga samman. Man behöver foga samman delarna innan man fäster sina remsor för att undvika vita, överlappande kanter. Den sista remsan fästs när korgen är ihopfäst, lite pillrigt men väl värt besväret.

På utsidan valde jag att använda min absoluta favorit i serien: Reprint ”Grunge”. Kanterna har rivits med edge scraper och sedan färgats in med Tim Holtz distress ink ”Walnut stain”. Just den färgen är som gjord för designarkens bruna toner. Tagen är dekorerad med en av Reprints ljuva ”Angeltags” .

Ramen till ”tittfönstret” har jag skapat genom att stansa ur formen med punch och sedan skurit ur en mindre cirkel manuellt. Med håltång har jag stansat hål för att få en gnutta ”spetskänsla”. Ramen är ”pimpad” med Crackle accent . Ramen (och blommorna) har också fått sig en omgång med med You Do:s glitter iridicent white. Ur ett OH-ark har jag skurit ur fönsterglas. CD-penna fungerar utmärkt för att märka ut lämplig cirkelstorlek med!

De underbara rosorna är av XL-storlek och den bruna färgen matchar designarken ypperligt. Som ni ser har jag även smygit in ett par små, söta al-kottar som förstärker julkänslan. Kottarna plockade jag under sommarsemestern i Hälsingland, men de finns även här i södra Norrland också. Ett tips är att hålla utkik intill kanterna av sjöisen kring februari-mars. Idéen med al-kottar på alster är inte min, utan liftad från flera vackra konstverk i cyberrymden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer uppskattas varmt och mycket!