2021-01-21

Twisted fold i drömmigt lila - Tutorial

För dig som ännu inte testat denna "twistade" vikning har jag en liten tutorial att bjuda på idag. Litet och behändigt format, endast 10 x10 cm, men givetvis kan du välja att göra det större om du vill.

Lila OCH glitter, kan det bli drömmigare? Glitterpapperen hittar du i shoppen. Många fina stansar för att skapa spetseffekter hittar du i Scrapbooking Second Hand-kategorin. Rejält tilltagna paket med charms finns också i shoppen. Det är bra att försöka skapa lite tyngd på "portarna" till denna vikning. Det gör kortet lättare att stänga. Så ös på med dekorationerna



1. Skär ut en bit cardstock som mäter 10 cm i höjd och 30 cm i längd. Shoppens A4-kartong "Purple Dream" är smidiga att använda till kortmakeri.

Markera sedan ut 3 st fyrkanter som är ca 10 + 10 + 10 cm. Vikt sedan enligt bild nr 1 i kollaget nedan.


2. Dela därefter de två yttersta fyrkanterna diagonalt på det sätt som bild nr 2 visar.

3Biga och vik de markerade linjerna. De två mittersta, lodräta linjerna viks ”inåt” precis som på ett vanligt kort. De diagonala linjerna ”utåt” mot kanterna.

4. Yes! Nu har vi en färdig kortbas med en läcker vikning som lär få mottagaren att häpna. Dags att dekorera efter eget tycke och smak eller kanske nåt som liknar kortet jag skapat. 
Tips! Att använda två olika mönster när du klär in kortet ger fin effekt till vikningen. 

Flera idéer på fina papper och dekorationer dyker kanske upp när du har sett dessa bilder på kortets olika vinklar:
Visst ser det läckert ut? Vi avslutar med ännu en bild.

Hjärtligt tack för besöket!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I really appreciate comments!